Özerler Künefe Peyniri


Künefe Peyniri

Künefe Peyniri, üretiminin tamamı Özerler’in Sakarya’da bulunan fabrikasında gerçekleşmektedir.

Üretim – Öncesi ve Sonrası;

Çiğ süt girdi kalite planına göre kontrol edilir. Sütler görünen kirden arınması için boru filtreden geçirilerek temizlenmesi sağlanır. Temizlenmiş süt 4-6°C de bekletilmek üzere tanka alınır. Süte 68-70 °C de en az 15 saniye ısıl işlem uygulandıktan sonra mayalama sıcaklığı olan 34-36°C olana kadar soğutulur. Süt daha sonra üretimde bulunan 6 tonluk 2 proses tankına 2. Kez filtreden geçirilir. 34-36°C olan süte 1/16.000’lik mayadan 120 gr/ ton oranında peynir mayası ilave edilerek iyice karıştırılır. 45-60 dk bekletilerek pıhtının kırıma gelmesi sağlanır. Oluşan pıhtı küçük parçalar olacak şekilde kesme yapılarak kırılır. Ayrıştırılan tüm peynir altı suları depolama tankı olan PAS tankına gönderilir. Teleme teknelere alınır, eşit aralıklarla kesilir., doğrama makinesinden geçirilerek süzdürülür. Ph 5.70-5.80 aralığından, 5.00-5.20 ph aralığına düşene kadar bekletilir, sonrasında tuzsuz suda haşlanır. Künefe peyniri oda sıcaklığında soğutulduktan sonra soğuk depoya konur. Tüm peynirler bir gün sonra kalıptan çıkartılır. Soğuk depodan alınan peynirler son ürün kalite planına doğrultusunda analiz edilir. Kontrol sonucunda uygun olan tüm peynirler görsel olarak da kontrol edilerek varsa yabancı maddeleri uzaklaştırılır , künefe peyniri uygun olmayan kısımlar bıçakla traşlandıktan sonra gramajlanarak paketlenir. Satışa hazır hale gelen peynirler 4-6 °C depolanır.